מידע למשתמש

האיירפופר הינו מכשיר בטוח, פשוט, לא פולשני  שאינו תרופה, לטיפול במצבים שכיחים כגון:

  • נוזלים באוזניים
  • ירידה בשמיעה כתוצאה מבעיה הולכתית (לא עיצבית)
  • דלקת האוזן התיכונה המלווה בהפרשות (Otitis Media Effusion)
  • תפקוד לקוי של חצוצרת השמע בילדים ומבוגרים
  • שקיעה של עור התוף
  • איירוטיטיס / בארוטיטיס (שינויי לחץ הנגרמים בשל שינויים מהירים בהבדלי לחץ / גובה-בנחיתת המטוס)

בהתבסס על תרגיל פוליצר (Politzer Maneuver), האיירפופר מזרים אוויר בצורה מבוקרת ובטוחה, לתוך חלל האף.  בזמן הבליעה, האוויר המוחדר במעלה תעלת השמע, מאלץ את תעלת השמע להיפתח, לאזן את הלחצים, לשחרר את הווקום ולאוורר את האוזן התיכונה.

האיירפופר משחרר את הלחץ השלילי באוזן, מחזיר את השמיעה (בדרך כלל, כבר בטיפול הראשון) ומאפשר לנוזלים שהצטברו באוזן התיכונה להתייבש ולהיספג ברקמות.

האיירפופר הינו הפתרון הבטוח והפשוט במקום ניתוח כפתורים

טיפול מומלץ לנוזלים באוזן התיכונה (דלקת של האוזן התיכונה המלווה בהפרשות) הטיפול צריך להינתן פעמיים ביום, פעם בבוקר ופעם בערב, למשך 6 עד 11 שבועות.

בהתאם למחקר הרפואי. בקבוצת הניסוי, השמיעה חזרה להיות תקינה ב – 74% מהחולים לאחר 7 שבועות של טיפול, וב – 85% לאחר 11 שבועות של טיפול. הוכח כי אין מניעה כנגד שימוש נרחב.

טיפול יחיד מכיל סך של ארבע בליעות. יש להשתמש באיירפופר פעם אחת בכל נחיר, להמתין כ 3 דקות ולחזור פעם נוספת לכל נחיר לסך של ארבע בליעות.

זכור כי הטיפול מתרחש רק בזמן הבליעה, כאשר המכשיר פועל.

עצה שימושית: כאשר הילדים אינם משתפים פעולה, מומלץ לבצע את התהליך בהדרגה:

  1. החזק את פיית האיירפופר מתחת לנחיר ולחץ על כפתור ההפעלה, ואפשר לחולה להתרגל לתחושת האוויר הנכנס אל האף.
  2. החזק את פיית האיירפופר כנגד הנחיר וסגור את הנחיר השני.
  3. על מנת לעודד את החולה לבלוע עם פה סגור, תן לחולה להחזיק בפיו מעט מים, חזור על שלב 2 ובקש מהחולה לבלוע את המים.

האיירפופר לא יגרום לדלקת באוזן, יחד עם זאת, אם החולה מפתח במשך תקופת הטיפול דלקת חריפה באוזן תיכונה, או סוגים שונים של דלקות חריפות, כמו דלקת בדרכי הנשימה העליונים, ניתן להשהות את הטיפול באיירפופר באופן זמני. ולחדש את הטיפול לאחר שהדלקת נרפאה.

פעל לפי ההוראות בחוברת ההדרכה ע"מ להגיע לתוצאה מקסימלית 

בעיות אוזניים אחרות

מחקר רפואי הראה, כי ניתן לשחרר לחץ נגדי באוזן התיכונה על ידי שימוש באיירפופר. חולים יכולים להשתמש באיירפופר גם לפי הצורך. לעיתים קרובות תהיה הקלה כבר לאחר טיפול אחד בלבד.

תפקוד לקוי של חצוצרת השמע עלול לגרום להתפתחות של לחץ שלילי (ווקום) באוזן התיכונה, בשל חוסר באוורור וגורמת להרגשה של אוזן סתומה בדרך כלל שלפעמים האוזן נפתחת ולפעמים נסגרת. כתוצאה מהלחץ השלילי והצטברות הנוזלים  באוזן התיכונה יכולה להתפתח דלקת המלווה בהפרשות (כתוצאה מלחץ הנוזל באוזן התיכונה על עור התוף, נקרע עור התוף ולכן ההפרשות).

איירוטיטיס / בארוטיטיס הינה תוצאה של לחץ שלילי באוזן התיכונה, הנגרם משינויי גובה מהירים (טיסה בעיקר בנחיתות, צלילה, טיפוס הרים וכו'). כיוון עוצמת הטיפול המומלצת לילדים ומבוגרים השתמש בעוצמה הנמוכה (II), אם החולה חש שלא בנוח בשימוש בעוצמה הגבוהה, העבר לעוצמה הנמוכה (I).

הטיפול:

החזק את הפיה בצורה יציבה כנגד הנחיר (יצירת אטימה טובה הינה קריטית), סגור את הנחיר השני בעזרת האצבע.

  1. לחץ על כפתור ההפעלה על מנת להתחיל את זרימת האוויר.
  2. לאחר 2-3 שניות של זרימת אוויר, בלע בפה סגור בזמן שהמכשיר עובד. (עצה: החזקת כמות קטנה של נוזל בפה לפני התהליך יכולה לעזור בבליעה).
  3. חזור על התהליך עם הנחיר השני.
  4. המתן עד 5 דקות ואז חזור על שלבים 1-4.

מדד טוב לכך שהתהליך בוצע בהצלחה, הינו להאזין לשינוי בגובה הצליל של קול המנוע בזמן הבליעה. זאת בשל האטה זמנית של המנוע בשל לחץ נגדי.

הינך יכול להתנסות בהאזנה לצליל זה ע"י פקיקת החור בעזרת האצבע, בזמן שהמכשיר עובד. זהו אותו הצליל שאתה אמור לשמוע בזמן הבליעה. אם אינך שומע את השינוי בגובה הצליל של המנוע, יתכן שאין אטימה טובה עם הנחיר, או שפה החולה פתוח.

שים לב: אם החולה אינו מרגיש שינוי באוזן, חזור על התהליך וודא שהאיירפופר נשאר יציב כנגד הנחיר, בזמן שהחולה בולע בפה סגור.

הצלחת הטיפול תלויה בשימוש נכון במכשיר, לכן אם יש לכם שאלות לגבי השימוש/טיפול אנא התקשרו אלינו ונוכל לענות ולסייע לכם